Над Києвом вночі ППО знищила понад 20 ворожих цілей, уламки впали в кількох районах столиці

Новини
Фото: t.me/VA_Kyiv

Сили і засоби ППО знищили понад 20 ворожих цілей, які вночі 21 вересня атакували Київ. Уламки впали у кількох районах столиці. У Дарницькому районі постраждали семеро людей.

Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко у Telegram.

«Чергова ракетна атака ворога по Києву. Попередньо з приблизно 10-ти літаків стратегічної авіації Ту-95МС випустили крилаті ракети типу Х-101/555/55. Силами та засобами ППО було знищено понад 20 ворожих цілей. (Офіційна інформація про кількість і типи збитих повітряних цілей буде опублікована Повітряними Силами після узагальнення даних)«, – написав Попко.

Він зазначив, що внаслідок збиття ракет сталося падіння уламків у кількох районах столиці. У Шевченківському районі є пошкодження газової труби, попередньо без загоряння. У Дарницькому районі уламками пошкоджено нежитлові приміщення та припарковані автомобілі. Є загоряння.

Інформація про жертви та руйнування уточнюється.

Начальник КМВА також вказав, що тривога в Києві тривала понад 2 години.

«Столиця вже перетнула позначку в 1000 годин тривог із початку повномасштабного вторгнення! Лише уявіть – півтора місяця безперервної тривоги», – констатував Попко.

В свою чергу мер Києва Віталій Кличко повідомив, що за даними медиків, у Дарницькому районі постраждали 7 людей. Троє з них у лікарнях міста. Четверо отримали допомогу на місці.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter