Окупанти заявили про ракетний удар по штабу Чорноморського флоту РФ у Севастополі

Новини
Пожежа у будівлі штабу Чорноморського флоту РФ у Севастополі після ракетного удару, 22.09.2023. Фото: t.me/s/astrapress

В окупованому Севастополі 22 вересня був завданий ракетний удар по штабу Чорноморського флоту РФ у центрі міста.

Про це повідомив так званий «губернатор Севастополя» Михайло Развожаєв у Telegram.

«По штабу флоту вороги завдали ракетного удару. Біля театру Луначарського впав уламок. Велике прохання при виявленні подібних елементів – не підходити та дзвонити у 112», – написав Развожаєв.

Він зазначив, що на місце виїхали усі оперативні служби. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

Трохи пізніше Розвожаєв звернувся до мешканців із проханням не виїжджати до центру міста та не виходити з будівель.

«Усім, хто знаходиться поряд зі штабом флоту – при звуках сирени, пройти у укриття. На місці працюють працівники МНС Росії. У готовність приведено аеромобільне угруповання. Введено резервну техніку. Вогнеборці вживають усіх заходів для якнайшвидшої ліквідації спалаху. Триває нарощування сил та коштів», – додав «губернатор».

На відео та фото, яке публікують Telegram-канали, видно руйнування внаслідок ракетного удару в будівлі штабу ЧФ РФ та дим від пожежі.

Як пише видання ForPost, Севастополь орієнтовно о 13:00 був атакований повітряними засобами враження. Гучні вибухи були добре чутні у багатьох районах міста.

За інформацією видання, у центрі міста лежать розламані шматки якогось апарату. Ймовірно, це частина БПЛА чи крилатої ракети.

Судячи з фото, враховуючи прямокутну форму корпусу апарату, це може бути частина франко-британської малопомітної крилатої ракети SCALP/Storm Shadow.

Уламок ракети, яка вдарила по штабу Чорноморського флоту РФ у Севастополі, 22.09.2023. Фото: ForPost

Як повідомлялось, вночі 13 вересня 2023 року в результаті ракетної атаки по Севморзаводу в окупованому Севастополі пошкоджено два російські кораблі, які перебували на ремонті: великий десантний корабль «Минск» та підводний човен «Ростов-на-Дону» проєкту «Варшавянка». Для ідентифікації цілей, наведення та коригування вогню, а також розвідки на оперативній глибині залучили операторів сил спеціальних операцій.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter