Укренерго запевняє у стійкості критичної інфраструктури України, багато об’єктів вже обладнали автономними джерелами живлення

Новини
электричество ДТЭК

Стійкість критичної української інфраструктури значно вища, ніж минулого року. В Україну завезли велику кількість генераторів, тому набагато більше об’єктів критичної інфраструктури обладнані автономними джерелами живлення.

Про це голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький розповів в інтерв’ю РБК-Україна.

Він нагадав, що торік навіть великим лікарням не вистачало генераторних потужностей. Зараз, завдяки тому, що в Україну завезли велику кількість генераторів. Саме тому набагато більше об’єктів інфраструктури вже обладнані автономними джерелами живлення.

«Я можу стверджувати, що в порівнянні з осінню минулого року зараз набагато більше об’єктів критичної інфраструктури – лікарень, котелень, шкіл, дитсадків, насосних станцій – обладнані автономними джерелами живлення. Тому у нас в принципі стійкість цієї критичної інфраструктури на місцях зараз набагато вища», – наголосив Кудрицький.

Він наголосив, що обладнання критичної інфраструктури генераторами не лише посилює стійкість інфраструктури, а й дозволяє бути більш гнучкими, якщо доведеться застосовувати графіки відключення електроенергії.

«Наразі хочу підкреслити, що ми ніяких графіків відключень не плануємо. І навіть факт їх оновлення Міністерством енергетики не означає, що вони будуть застосовані, ми просто маємо бути готові», – уточнив очільник «Укренерго»,

За словами Кудрицького, попри те, що графіки відключення конкретних споживачів складаються «на місцях», усю систему аварійних обмежень електропостачання збалансують з урахуванням торішнього досвіду.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter