У межах тренувальної місії ЄС підготовку пройшли вже понад 27 тисяч українських військових

Новини
Військовослужбовці ЗСУ під час навчання у Великій Британії Фото: Генштаб ЗСУ

Понад 27 тисяч українських військових вже пройшли навчання в межах тренувальної місії ЄС.

Про це під час відеозвернення до учасників Форуму оборонних індустрій повідомив високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель.

«Очевидно, що інвестиції в оборону України також означають інвестиції в нашу власну європейську безпеку. Ми продовжуємо фінансувати постачання сучасної військової техніки відповідно до пріоритетів, визначених Україною. Також ми проводимо досить велику роботу з військової підготовки. Наразі ми підготували понад 27 000 українських солдатів», – сказав він.

Боррель нагадав, що нещодавно ЄС збільшив цільовий показник підготовки в межах місії до 40 000 осіб у майбутній період.

«Крім того, наша ініціатива з виробництва боєприпасів, звісно ж, добре окупається. Ми здійснили негайні поставки зі складу і зараз орієнтуємося на спільні закупівлі. Цього місяця Європейське оборонне агентство уклало з промисловістю дев’ять рамкових контрактів на спільну закупівлю 155-мм боєприпасів», – розповів він.

За його словами, «ми повинні виробляти більше і швидше, щоб продовжувати підтримувати Україну і поповнювати запаси наших держав-членів».

Німеччина планує підготувати до кінця поточного року до 9 тисяч військових ЗСУ.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.