Ударні дрони атакували російський авіазавод у Смоленську, де виробляли ракети Х-59 – ГУР

Новини
Фото: wikipedia.org

Ударні дрони 1 жовтня атакували на території Росії Смоленський авіаційний завод, внаслідок чого на підприємстві порушено процес з виробництва ракет Х-59 різних модифікацій, якими повітряно-космічні сили РФ найчастіше обстрілюють військові та цивільні об’єкти в Україні.

Про це повідомляє Головне управляння розвідки Міністерства оборони України.

«Згідно з підтвердженими даними, три з чотирьох дронів влучили в ціль, завдавши значних пошкоджень виробничим потужностям військового підприємства держави-агресора», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у військовій розвідці, ракета Х-59 (у модифікації Х-59МК2) класу «повітря-поверхня» з дальністю до 280 км – одна з тих, якими російські повітряно-космічні сили найчастіше обстрілюють військові та цивільні об’єкти в Україні.

«Від застосування такої зброї найбільше страждають Чернігівська, Сумська, Харківська, Дніпропетровська, Запорізька та Херсонська області», – додали у ГУР.

Авіабудівне підприємство АТ «Смоленський авіаційний завод» входить до складу російської корпорації «Тактичне ракетне озброєння».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter