Байден проситиме Конгрес про 100 млрд доларів допомоги Україні – The Telegraph

Новини
Президент США Джо Байден у Києві 20 .02.2023 Фото: Офіс президента

Президент США Джо Байден збирається просити схвалення Конгресу щодо найбільшого пакета військової та гуманітарної допомоги Україні у розмірі 100 млрд доларів. Цього має вистачити до початку 2025 року.

Про це повідомляє The Telegraph із посиланням на джерела.

Зазначається, що демократична адміністрація прагне уникнути нових суперечок із Республіканською партією аж до завершення президентських виборів, які відбудуться у листопаді 2024 року.

«Триваючі суперечки щодо витрат можуть завдати шкоди президенту на виборах наступного року», – говориться у матеріалі.

За словами співрозмовника видання, концепцію «великого одноразового пакету», розмір якого може сягати 100 млрд доларів, підтримує багато членів адміністрації, оскільки такий крок «дозволить не займатися цим питанням до виборів».

За оцінками журналістів, у відповідного законопроєкту є всі шанси отримати схвалення більшості членів Палати представників та сенаторів.

«На даний момент Конгрес вже схвалив чотири пакети допомоги Україні на загальну суму в 113 млрд доларів», – говориться у матеріалі.

Представник адміністрації президента повідомив, що жодні рішення про подібну допомогу не прийматимуться до обрання нового спікера Палати представників Конгресу США.

Палата представників Конгресу США проголосувала за виділення Україні 300 мільйонів доларів на підтримку України. Ці кошти були вилучені з проєкту оборонного бюджету США.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter