Уряд Ізраїлю офіційно оголосив стан війни

Новини
израиль

Кабінет безпеки Ізраїлю проголосував за введення в країні стану війни.

Про це повідомляє The Times of Israel.

Основний закон Ізраїлю не допускає запровадження стану війни без рішення уряду. Таке рішення було ухвалено пізно увечері 7 жовтня, пише видання.

Як заявили в уряді, ухвалення цього рішення передає командуванню Силам оборони Ізраїлю повну свободу прийняття рішень, звіт за них військові нестимуть лише перед політичним керівництвом країни, як передбачено пунктом 40-алеф Основного закону. Востаннє ця стаття вводилася в дію урядом Ізраїлю під час війни Судного дня 1973 року.

Раніше прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху вже заявив, що країна перебуває у стані війни після того, як терористи ХАМАС проникли на південь Ізраїлю та вбили сотні людей.

За офіційними даними уряду Ізраїлю, кількість загиблих внаслідок атаки терористів ХАМАС вже перевищила 600 людей. У тому числі підтверджено загибель двох громадянок України.

Кремль використає атаку ХАМАС на Ізраїль для просування наративів про зменшення підтримки та уваги США і Заходу до України, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

  • Вранці 7 жовтня по Ізраїлю було завдано масованого ракетного удару з боку сектора Газа, тоді як ХАМАС заявив про початок нової масштабної операції проти Ізраїлю. Бойовики ХАМАС також прорвали кордон на півдні Ізраїлю.
  • За офіційними даними, кількість загиблих внаслідок масованого нападу ХАМАС на ізраїльські громади поблизу Гази, перевищила 600 осіб. Міністерство охорони здоров’я також підтверджує, що кількість поранених у лікарнях досягла 2 048, у тому числі 20 у критичному стані і 330 важкопоранених.