Спецслужби РФ та Білорусі планують здійснити теракт «під чужим прапором» на території Білорусі та обвинуватити в ньому Україну – ЦНС

Новини
Супутникове зображення нафтобази «БРЕСТОБЛНЕФТЕПРОДУКТ» у Білорусі. Фото: sprotyv.mod.gov.ua

Спецслужби Росії та Білорусі планують провести операцію «під чужим прапором» неподалік білорусько-польського кордону. Вони збираються скинути вибухівку з дрона на нафтобазу на території Білорусі й обвинуватити в цьому Україну.

Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

«Між ФСБ РФ та КДБ РБ досягнуто домовленостей провести операцію «під чужим прапором» проти одного з об’єктів на території білорусі з подальшим звинуваченням у цьому української сторони. На цей час, як об’єкт для теракту розглядається – нафтобаза «БРЕСТОБЛНЕФТЕПРОДУКТ» поблизу населеного пункту Прилуки Брестської області що неподалік (2 км) білорусько-польського кордону», – йдеться у повідомленні.

Карта з розташуванням нафтобази «БРЕСТОБЛНЕФТЕПРОДУКТ» у Білорусі. Фото: sprotyv.mod.gov.ua

Як зазначається, спецслужби РФ та Білорусі планують здійснити скид вибухівки з БПЛА. За інформацією від білоруського підпілля, аеророзвідку ймовірних об’єктів вели «вагнерівці» в серпні цього року.

«Зауважимо, Сили оборони України діють виключно на території України. Ця провокація необхідна росіянам, аби зменшити рівень підтримки нашої держави», – наголосили в ЦНС.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter