Стали відомі імена двох зрадників, які служили у підрозділі «народного ополчення» Генічеська, знищеному ЗСУ на Запорізькому напрямку

Новини
Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua

ЗСУ повністю знищили на Запорізькому напрямку підрозділ так званого «народного ополчення», сформованого російськими загарбниками в окупованому Генічеську на Херсонщині. Стали відомі імена двох ліквідованих зрадників, які пішли служити у цьому незаконному збройному формуванні – це уродженці Генічеського району Максим Чалапко та Сергій Бондар.

Про це повідомляє Telegram-канал «Генічеськ ua».

Як зазначається, нещодавно партизанський рух «Атеш» поширив інформацію про те, що члени так званого «народного ополчення» Генічеська загинули у повному складі на Запорізькому напрямку.

«Окупанти протягом півроку збирали роту добровольців. В основному це були наркомани, алкоголіки та інший «цвет нации». Їм обіцяли високе грошове забезпечення та військове кар’єрне зростання у Криму», – написал «Атеш».

Мешканці Генічеська повідомили Telegram-каналу «Геничеськ ua» імена двох уродженців Генічеського району, які перейшли на бік російських окупантів та були ліквідовані ЗСУ на Запорізькому напрямку разом із підрозділом «народного ополчення» Генічеська.

Максим Чалапко, 1985 року народження, мешканець станції Сіваш, все своє свідоме життя жив у Чонгарського старостинського округу. Він одружився з кримчанкою і коли Росія у 2014 році окупувала Крим, разом зі своєю родиною втік на півострів, де й пішов на співпрацю з окупаційною владою. Нещодавно Чалапко вступив до «добровольчого загону», сформованого окупантами на Херсонщині. Під час наступальних дій ЗСУ на Запорізькому напрямку його було ліквідовано.

Ліквідований ЗСУ зрадник Макксим Чалапко. Фото: t.me/genichua

Бондар Сергій Тимофійович, 1978 року народження, мешканець села Атамань Генічеського району. До окупації Криму служив в одній із військових частин міста Севастополя. У 2014 році після захоплення Криму російськими військами, він не повернувся на підконтрольну територію України і перейшов на бік російського агресора. Після повномасштабного вторгнення РФ та окупації Генічеського району, Сергій Бондар воював у складі окупаційних військ проти України, був перекинутий на Бердянськ, де нещодавно був ліквідований силами ЗСУ на Запорізькому напрямку.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter