У Покровську через ракетний удар окупантів загинула людина, ще 23 отримали поранення

Новини
Фото: IhorMoroz_donoda

У Покровську на Донеччині 13 жовтня під час ракетного удару російських окупантів одна з ракет влучила в будівлю соцзахисту, де перебувало понад 50 людей. Одна людина загинула, ще 23 отримали поранення.

Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура.

«13 жовтня 2023 року, о 08:30, окупанти обстріляли центр м. Покровська. Станом на 17:00 відомо, що внаслідок влучання засобів ураження загинув чоловік, ще 23 людини зазнали поранень різного ступеня тяжкості. Потерпілим з контузіями, забоями, переламами та осколковими пораненнями надано невідкладну медичну допомогу», – йдеться у повідомленні.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

В свою чергу в.о. начальника Донецької обласної військової адміністрації Ігор Мороз повідомив, що росіяни завдали удару по об’єктах соціальної інфраструктури міста.

«Сьогодні у Покровську росіяни завдали удару по об’єктах соціальної інфраструктури. Зокрема, одна з ракет влучила у будівлю міського управління соціального захисту населення посеред робочого дня. У будівлі перебували понад 50 співробітників та відвідувачі», – написав Мороз у Telegram.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter