Окупанти завершили ремонт та відновили рух автомобілів Керченським мостом після вибуху 17 липня

Новини
Відремонтовані прольоти автомобільної частини Керченського мосту, 14.10.2023. Фото: t.me/mkhusnullin

Окупанти 14 жовтня заявили про завершення ремонту та відкриття руху автомобілів всіма чотирма смугами автомобільної частини Керченського мосту, який був суттєво пошкоджений після атаки українських морських дронів 17 липня.

Про це повідомив російський віце-прем’єр Марат Хуснуллін, який в уряді РФ курує окупований Крим.

«На 18 днів раніше за намічений термін повністю відновили Кримський міст і відкрили рух автомобілів по всіх чотирьох смугах! Вся робота тривала менше трьох місяців! За цей час демонтували два пошкоджені прольоти та насунули нові. Причому для першого звели тимчасовий міст, другий насунули лише за 8 годин», – написав Хуснуллін у Telegram.

Він зазначив, що рух лівою частиною мосту було відкрито 14 вересня, праву частину планували відновити 1 листопада.

Як повідомлялося, вночі 17 липня 2023 року сталася атака на Керченський міст за допомогою морських дронів, внаслідок якої обрушився один із прольотів автомобільної частини мосту. СБУ пообіцяла розкрити деталі атаки на Керченський міст після перемоги України у війні проти РФ.

18 липня рух Керченським мостом для автомобілів було відкрито правою смугою в напрямку Тамань-Керч за реверсивною схемою.

Російські окупанти встановили спеціальні протидиверсійні бонові загородження біля Керченського мосту для захисту від атак українських морських дронів. У перспективі їх планують розмістити по всій протяжності конструкцій мосту.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter