РФ посилила наступ у напрямку Куп’янськ-Лиман, однак великий прорив малоймовірний − розвідка Британії

Новини
Фото: ТАСС

Британська розвідка вказує, що за останні два тижні російські війська значно посилили наступ у напрямку Куп’янськ-Лиман, однак малоймовірно, що окупанти досягнуть тут великого оперативного прориву.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

«Російські обстріли посилилися, і підрозділи російських 6-ї та 25-ї загальновійськових армій та 1-ї гвардійської танкової армії провели атаки, але з обмеженим успіхом», − йдеться у повідомленні.

У британській розвідці вважають, що ці дії є частиною російського наступу, що триває за кількома напрямками на сході України. Завдання сухопутних військ Росії на напрямку Куп’янськ-Лиман, ймовірно, полягає в просуванні на захід до річки Оскіль для створення буферної зони навколо Луганської області.

«За останні місяці Росія наростила боєздатність на напрямку Куп’янськ-Лиман. Однак українські сили зберігають значну оборонну присутність на цьому напрямку, і малоймовірно, що сухопутні війська Росії зможуть досягти великого оперативного прориву», − йдеться в огляді.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter