Як виглядає аеродром Луганська після ударів ЗСУ ракетами ATACMS — супутникові знімки

Новини

Журналісти програми Схеми Радіо Свобода опублікували супутникові знімки міжнародного аеропорту «Луганськ» після удару ракетами ATACMS у ніч проти 17 жовтня.

На знімку можна побачити порівняння виду аеродрому у серпні та 18 жовтня після удару Сил оборони.

У Силах спеціальних операцій заявляли, що у тимчасово окупованих Бердянську і Луганську вночі 17 жовтня знищено дев’ять вертольотів, частина протиповітряної оборони, арсенал і «десятки» росіян.

Раніше головнокомандувач Валерій Залужний опублікував відео запусків далекобійних ракет ATACMS.

Українські військові 17 жовтня вперше застосували таємно передані США тактичні ракети збільшеної дальності ATACMS (Army Tactical Missile System), вдаривши по російських військових літаках і складах боєприпасів на аеродромах біля тимчасово окупованих Бердянська і Луганська. Для удару використовувались ракети, оснащені касетними боєприпасами. Інформацію про застосування ATACMS підтвердив президент України Володимир Зеленський.

Як повідомлялось, вночі 17 жовтня 2023 року Збройні Сили України завдали ракетні удари по гелікоптерам та обладнанню на аеродромах поблизу тимчасово окупованих Бердянська та Луганська.

Нагадаємо, 9 вересня 2023 року телеканал ABC News повідомив, що адміністрація США готується передати Україні армійські тактичні ракетні системи великої дальності (ATACMS, Army Tactical Missile System).

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter