В Південному окружному суді РФ розглядатимуть справу викраденого з Бердянська Дмитра Кравцова

Новини
Дмитро Кравцов. Фото: скрін з відео окупаційних медіа

В Південному окружному суді РФ влаштують чергове судилище над мешканцем ТОТ Запоріжчини. Дмитра Кравцова в липні 2022 року російські спецслужби викрали з території окупованого Бердянська і звинуватили в підготовці теракту. Тепер фейковий “слєдком” передав матеріали сфабрикованої справи в суд.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Окупанти звинувачують 30-річного чоловіка в тому, що у період з квітня до липня 2022 року він збирав інформацію про окупаційні війська, силовиків та колаборантів. Крім того, він нібито тримав гаражному боксі в Бердянську передане йому автомобільне колесо з вибухівкою, призначене для здійснення теракту.

В серпні 2022 року в мережі з’явилося відео окупаційних ЗМІ, про затримання “терориста” Віталя Расторгуєва, який “зізнається” в підготовці замаху на “голову” окупаційної адміністрації Бердянська Олександра Сауленка. Дмитра Кравцова там називають “подєльніком” Расторгуєва. На камеру сам чоловік  “зізнався”, що нібито збирав та передавав дані про місцевих зрадників і збирався вбити співробітницю окупаційної адміністрації та керівника місцевого м’ясокомбінату. Але не вдалося, бо “не знайшов виконавців”.

За інформацією “ПриморкаСіті”, Дмитро Кравцов – військовослужбовець ЗСУ, який евакуювався з Маріуполя до Бердянська. 

Окупанти стверджують, що «навіть після викрадення, знаходячись в місці тримання, він нібито намагався вербувати антиросійськи налаштованих осіб до «партизанського руху».

Російські силовики обвинувачують Дмитра Кравцова у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 205.4 КК РФ (участь у терористичному співтоваристві), ч. 1.1 ст. 205.1 КК РФ (сприяння терористичній діяльності), ч. 4 ст. 222.1 КК РФ (незаконне придбання, передання, зберігання, перевезення, пересилання, носіння вибухових речовин та вибухових пристроїв), ч. 1 ст. 30, п. «б» ч. 3 ст. 205 КК РФ (замах на вчинення терористичного акту).

Справу розглядатиме Південний окружний військовий суд РФ, розташований в Ростові-на-Дону. 

Там судять трьох мешканців Бердянська, яких окупанти викрали та обвинуватили в «тероризмі».

Також в Ростові на Дону відбувається судилище над “мелітопольською п’ятіркою”.