Кабмін хоче продовжити ідентифікацію одержувачів пенсій та соцвиплат у відділеннях Ощадбанку

Новини
пенсий Ощадбанка
Фото: ПФУ

Як повідомили у Мінреінтеграції, в Україні планують продовжити період фізичної ідентифікації одержувачів пенсійних та соціальних виплат. Пропонується продовжити термін здійснення фізичної перевірки осіб у відділеннях Ощадбанку до 31 березня 2024 року.

«Період для фізичної ідентифікації одержувачів пенсійних та соціальних виплат в Ощадбанку може бути продовжений на 3 місяці. Такі зміни були напрацьовані за результатами роботи Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав та свобод ВПО», – йдеться у повідомленні.

Це стосується внутрішньо переміщених осіб, взятих на облік до 24 лютого 2022 року.

«Не можна допустити, щоб внутрішні переселенці були позбавлені належних їм пенсій або соціальних виплат від держави. Тому повинні продовжити період для проходження ідентифікації одержувачами таких виплат, щоб вони встигли це зробити», – зазначила віце-прем’єр Ірина Верещук.

Найближчим часом проект відповідних нормативних змін має бути винесений на розгляд уряду.

Ощадбанк за дорученням Кабміну України тимчасово припинив проведення фізичної ідентифікації внутрішнього переміщених осіб (ВПО), яку вони мали пройти до 1 вересня. Переселенці продовжать отримувати пенсії та соціальну допомогу за попереднім порядком.

агадаємо:

  • Раніше Ощадбанк попередив, що з 1 вересня припиняє виплату пенсій та соціальної допомоги на картки тих внутрішньо переміщених осіб, хто не пройде фізичної ідентифікації. З 1 вересня 2023 року для того, щоб отримати виплати внутрішньо переміщеним особам, необхідно буде особисто звертатися до відділень Ощадбанку, щоб пройти процедуру фізичної ідентифікації клієнта. Така вимога існувала і раніше, але через карантинні обмеження, пов’язані з COVID-19, вона була тимчасово скасована.