В Україні тестують вітчизняний автономний дрон ST1 для пошуку мін

Новини
дрон ST1

В Україні тестують вітчизняний дрон-розміновувач ST1 – автономний дрон для пошуку мін.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«ST1 — автономний дрон для пошуку мін. Він обладнаний котушкою індуктивності та сенсорами, які дають змогу облітати перешкоди на низькій висоті. Також на борту — потужний мікрокомп’ютер, який обробляє дані та передає їх саперам у режимі реального часу.

У середньому ST1 працює в 4 рази швидше за людину. Це значно прискорить процес розмінування українських територій та зробить його безпечнішим. Наприклад, сапери ДСНС, ЗСУ, Нацполіції зможуть з безпечного місця керувати дроном та шукати міни», – йдеться в повідомленні.

Крім того, Федоров показав фото готового експериментального зразка і зазначив, що розробники активно тестують його в польових умовах. Команда збирає фідбек, працює над удосконаленням і готується до масштабування виробництва.

Про ганебні розпили на ремонтах укриттів, доріг і навіть на закупівлі дронів, про корупцію і провалене голосування у Верховній Раді за перенаправлення ПДФО – податку на доходи фізичних осіб, які сплачують військовослужбовці, на потреби армії. Про ці та інші зашквари законодавців та урядовців Юрій НІКОЛОВ, редактор видання Наші Гроші, у прогарммі «Питання національної безпеки» з Валентиною Самар.