В Запорізькій області лише один відсоток ВПО скористався послугами Центру зайнятості для працевлаштування

Новини
Марина Нотанова, директорка департаменту соціального захисту населення Запорізької ОВА Фото: investigator.org.ua

Лише близько одного відсотка внутрішньо переміщених осіб, які обрали місцем проживання Запоріжжя і Запорізький район, скористалися послугами Центру зайнятості для працевлаштування.

Про це під час онлайн-інтерв’ю «IPC-Південь» повідомила Марина Нотанова, директорка департаменту соціального захисту населення Запорізької ОВА. 

«З 230 тисяч осіб, які зареєстровані як ВПО на території області, за весь період з початку повномаштабного вторгнення послугами центрів зайнятості скористувалося 2689 осіб»,  – сказала директорка департаменту.

Працевлаштувалося за сприяння служби зайнятості 607 людей, зараз на обліку знаходяться 425 осіб з числа ВПО.

За словами директорки департаменту, для деяких категорій ВПО є об’єктивні причини складнощів з працевлаштуванням.

Левова частка працездатних осіб – це жінки з неповнолітніми дітьми. А Запоріжжя та Запорізький район віднесені до зони активних бойових дій, тобто школи та садочки працюють виключно онлайн. Тому жінки не можуть працевлаштуватися, бо їм нема з ким залишати дітей.

«Але ще люди чекають якнайскорішого повернення додому – в свої громади, тому інтеграція відбувається непросто», – резюмувала Марина Нотанова.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter