Окупанти знову обстріляли Херсон та передмістя: одна людина загинула, восьмеро – поранені

Новини
Фото: t.me/olexandrprokudin

Російські окупанти 30 жовтня обстріляли Херсон з мінометів. Одна з мін вибухнула біля маршрутного таксі з пасажирами, семеро з яких отримали поранення. Крім того, війська РФ обстріляли селище Кіндійка у передмісті Херсона, внаслідок чого загинула 63-річна жінка, її 62-річного чоловіка госпіталізовано з пораненням.

Про це повідомляють Херсонська обласна прокуратура та начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

«За даними слідства, 30 жовтня в обід окупанти вчергове здійснили мінометний обстріл Херсона. На одному із перехресть в зоні ураження снаряду, який вибухнув опинилося маршрутне таксі із пасажирами. За попередніми даними, поранення отримало семеро людей», – повідомляє прокуратура.

В свою чергу, Прокудін уточнив, що серед сімох постраждалих внаслідок обстрілу маршрутного таксі – двоє чоловіків та пʼятеро жінок.

«36-річна херсонка отримала тяжкі поранення. Також жінку, 69 років, госпіталізували до хірургічного відділення у стані середньої тяжкості. Усім потерпілим надається необхідна медична допомога», – написав Прокудін.

Крім того, додав він, окупанти обстріляли селище Кіндійка у передмісті Херсона, внаслдіок чого одна людина загинула і ще одна була поранена.

«30 жовтня 2023 року Збройні Сили РФ вчергове обстріляли селище у Херсонській територіальній громаді. Поцілили по подвір’ю місцевого подружжя. Від отриманих поранень загинула 63-річна жінка, її 62-річного чоловіка госпіталізовано», – повідомляє Херсонська облпрокуратура.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter