ППО знищила 24 з 38 ударних дронів та авіаційну ракету, якими РФ вночі атакувала Україну

Новини
Фото: facebook.com/JointForcesCommandAFU

Підрозділи протиповітряної оборони знищили 24 з 38 ударних дронів та авіаційну ракету, якими війська РФ вночі 3 листопада атакували територію України.

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Як зазначається, у ніч на 3 листопада російські окупанти атакували Україну чотирма десятками ударних дронів Shahed-136/131 з Курської області та з району Приморсько-Ахтарськ Російської Федерації.

Крім того, противник застосував керовану авіаційну ракету Х-59 із повітряного простору окупованої Херсонщини.

«Шахеди» запускались хвилями і прямували у різних напрямках малими групами. У більшості регіонів було оголошено повітряну тривогу, працювала протиповітряна оборона.

«В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, знищено 24 ударних БпЛА Shahed-136/131 та одну керовану авіаційну ракету. До відбиття повітряного нападу залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи», – розповіли у Командуванні ПС ЗСУ.

За інформацією Генштабу ЗСУ, для атаки по Україні вночі 3 листопада окупанти застосувавши 38 ударних БПЛА типу Shahed-136/131.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter