Війська РФ вночі атакували Одесу ракетами та дронами: поранені п’ятеро людей, пошкоджена припортова інфраструктура та художній музей

Новини
Фото: t.me/odeskaODA

Російські війська в ніч на 6 листопада атакували Одесу різними типами ракет та ударними дронами. У місті поранені п’ятеро людей, пошкоджені житлові будинки та Одеський національний художній музей, а також припортова інфраструктура.

Про це повідомив начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер у Telegram.

«Вночі російські терористи атакували Одесу різними типами ракет та ударними дронами. 5 місцевих жителів отримали поранення. Їх ушпиталено. Є влучання ракет у середмістя та по промисловій будівлі, що вже не використовувалася» – написав Кіпер.

Він зазначив, що вибуховою хвилею пошкоджено кілька багатоповерхових житлових будинків та Одеський національний художній музей в історичній частині міста (зоні всесвітньої спадщини ЮНЕСКО). У будівлі музею, якому 6 листопада виповнилось 124 роки, пошкоджені стіни, вибиті деякі шибки та скло.

«Ударні дрони Shahed-131/136 росіяни спрямували по припортовій інфраструктурі Одеси. 15 безпілотників знищили наші сили ППО. Влучанням пошкоджено складські приміщення, розвантажувальну спецтехніку, автівки з зерном. Пожежу оперативно ліквідовано», – додав начальник ОВА.

Він вказав, що правоохоронці фіксують чергові злочини терористів.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter