У Херсоні суд дозволив поліції доступ до банківських документів фірми, підозрюваної у привласненні 500 тисяч з держбюджету

Корупція

Херсонський міський суд дозволив поліції доступ до банківських документів ТОВ «СТК-ЮГ» в рамках кримінального провадження про підозру у привласненні 500 тис. Бюджетних гривень. ГУ НП підозрює міський департамент ЖКГ та Інспекції з нагляду за житловим фондом міськради в причетності до присвоєння грошей платників податків.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань, з посиланням на рішення Херсонського міського суду.

УСБУ в Херсонській області направило в Херсонське відділення ГУ НП матеріали за фактом розтрати бюджетних коштів чиновниками департаменту ЖКГ, Інспекції з нагляду за житловим фондом міськради і ТОВ «СТК-ЮГ». За матеріалами справи, «СТК-Південь» уклало договори підряду на капітальний ремонт покрівель та систем опалення 14 будинків на загальну суму в 2 млн 574 тис. Грн. В ході перевірки, за матеріалами рішення суду, було виявлено що підрядником не були виконані внесені в звіти і оплачені з бюджету роботи.

«Зазначені роботи проведені, закриті актами виконаних робіт і оплачені з міського бюджету. Шляхом завищення вартості будівельних матеріалів, недовиконання робіт та внесення завідомо неправдивих відомостей в фінансово-господарську та кошторисну документацію, можливо привласнення бюджетних коштів на загальну суму близько 500 тис. грн», – повідомляється в рішенні Херсонського міського суду.

Зокрема, в актах вказані роботи з розбирання старих шарів покрівлі, облаштування пароізоляції і цементної стяжки, вивіз будівельного сміття, які були виконані лише частково або не виконанні взагалі. Крім цього, неналежним чином були виконані роботи по монтажу мереж водопостачання і опалення.

В рамках кримінального провадження за ч.2 ст. 191 Кримінального кодексу України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем», Херсонський міський суд дозволив співробітникам поліції тимчасовий доступ до банківської документації по рахунках, відкритим ТОВ «СТК-ЮГ». Крім цього, суд дозволив доступ до наявні фото і відео матеріалами, для встановлення осіб, що переводять в готівку перераховані бюджетні кошти.