Шабуніну повідомили про підозру за удар по обличчю псевдожурналіста

Корупція

Голові громадської організації «Центр протидії корупції» (ЦПК) Віталію Шабуніну, який за образу колеги вдарив в обличчя громадянина Всеволода Філімоненка, який представляється журналістом, поліцейські повідомили про підозру в нанесенні тілесних ушкоджень.

Це сталося в середу, 16 серпня, у Дніпровському відділенні поліції Києва, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на видання Українська правда.

У документі зокрема сказано, що 8 червня 2017 року біля Дніпровського військкомату Києва Шабунін завдав одного удару по обличчю Філімоненка, що «спричинило тривалий розлад здоров’я останнього у вигляді закритої травми обличчя».

Антикорупційному активісту інкримінують ст.122 Кримінального кодексу України (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження).

Це правопорушення карається виправними роботами на строк до 2 років або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на строк до 3 років.

Сьогодні після обіду Дніпровськай райсуд обере голові ЦПК запобіжний захід. Слідчі просять зобов’язати Шабуніна, який мешкає в селі під Києвом, не покидати столицю.

У ЦПК називають цю справу проти Шабуніна політичним замовленням, яке має на меті знешкодити громадського діяча та антикорупційного активіста.

8 червня «Центр інформації про права людини» повідомив про конфлікт між головою Центру протидії корупції та Всеволодом Філімоненком, який представлявся журналістом видання «Голос народу», біля Дніпровського військкомату Києва.

Тоді Філімоненко дістав газовий балончик і пирснув в обличчя Шабуніна. Голова ж ЦПК заявляв, що вдарив Філімоненка по обличчю за образу його колеги.

Сам Шабунін у соцмережі Facebook звинувачував Філімоненка у веденні замовної кампанії з метою компрометування.

2 серпня стало відомо, що слідче управління фіскальної служби Києва відкрило кримінальне провадження проти керівників громадської організації «Центр протидії корупції». У ЦПК вважають порушення кримінального провадження податковою поліцією продовженням тиску на організацію і активізацією спроб заблокувати її роботу.