Директор аеропорту Миколаєва затриманий при спробі дати хабар голові Миколаївської ОДА

Корупція
Фото: Facebook Юрій Луценко

Директор комунального підприємства «Миколаївський міжнародний аеропорт» Михайло Галайко затриманий при спробі дати хабар в сумі 2,5 млн. грн. голові Миколаївської облдержадміністрації Олексію Савченко за продовження трудового контракту.

Про це Савченко і прокурор Миколаївської області Тарас Дунас повідомили в п’ятницю на брифінгу в Миколаєві, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-служби Миколаївської ОДА.

За їх словами, пізно ввечері 28 грудня керівник Миколаївського міжнародного аеропорту пропонував голові ОДА грошові кошти за продовження трудового контракту на посаді директора підприємства. Савченко відмовився брати гроші.

«Під час передачі першої частини неправомірної вигоди у розмірі 700 тисяч гривень, керівник комунального підприємства був затриманий «на гарячому» у службовому кабінеті голови Миколаївської ОДА», – йдеться в повідомленні.

Як зазначив прокурор Миколаївської області, зараз грошові кошти вилучено та проводяться першочергові слідчі дії, Галайко планується повідомити про підозру в ч.3 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі).

«Директор комунального підприємства набрався зухвалості і, прийшовши в кабінет голови адміністрації, запропонував йому хабар, від якого глава адміністрації відмовився. Пропозиція прозвучала в розмірі 2,5 млн. грн. Фактично було передано 700 тис. Зазначений факт задокументований як дача хабара», – сказав Дунас.

Фото: Facebook Юрій Луценко

Він додав, що директор аеропорту затриманий і зараз знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Слідство встановлює походження цих грошей.

У свою чергу голова Миколаївської ОДА повідомив, що найближчим часом буде проведено аудит підприємства «Миколаївський міжнародний аеропорт».

Генпрокурор України Юрій Луценко повідомив деякі подробиці затримання керівника Миколаївського аеропорту.

«Зазначені кошти корупціонер отримав в якості «відкату» від керівника ТОВ «Автомагістраль» за підписання актів виконаних робіт з будівництва злітної смуги на суму 64 млн», – написав Луценко на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, Галайко став 9424 корупціонером, затриманим правоохоронними органами за 2017 рік.