НАБУ відкрило провадження про незаконне збагачення заступника голови Служби зовнішньої розвідки Семочка

Корупція
1-й заступник керівника Служби зовнішньої розвідки України Сергій Семочко Фото: pl.com.ua

Детективи Національного антикорупційного бюро України в середу, 3 жовтня, відкрили за матеріалами розслідування програми «Наші Гроші з Денисом Бігусом» кримінальне провадження щодо можливого незаконного збагачення першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України Сергія Семочка.

Про це повідомляється у мікроблозі Twitter НАБУ, передає Центр журналістських розслідувань.

«За матеріалами журналістського розслідування @nashigroshi стосовно першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки НАБУ зареєструвало кримінальне провадження за ч.3 ст.368-2 Кримінального кодексу України (незаконне збагачення, – ред.)», – йдеться у повідомленні.

Як пише агентство Інтерфакс-Україна, про відкриття провадження щодо можливого незаконного збагачення Семочка також повідомив журналістам директор НАБУ Артем Ситник після засідання комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції.

«Зареєстровано сьогодні… Не приховуватиму, ми виконали певну аналітичну роботу щодо його декларації, але зареєстрували сьогодні, коли вийшов цей сюжет (програми – ред). Ми об’єднали ті матеріали, які в нас були, й зареєстрували», – сказав Ситник.

Нагадаємо, 2 жовтня у програмі «Наші Гроші з Денисом Бігусом» вийшло розслідування журналістки Лесі Іванової «Розвідкою по нирках», в якому йдеться про те, що сім’я першого заступника голови Зовнішньої розвідки України Сергія Семочка володіє елітними будинками у Київській області загальною вартістю понад 200 млн грн., хоча в останні роки родина не мала значних доходів. Також, за даними журналістів, найближчі родичі Семочка крім українського, мають і російське громадянство.

Сергій Семочко до окупації Криму працював у Головному управління СБУ в АРК, потім був керівником економічної контррозвідки СБУ, очолював Головне управління СБУ в Києві та Києвській області.

Улітку 2018 року Семочко був призначений першим заступником керівника Служби зовнішньої розвідки України.