СБУ: Гримчак затриманий при отриманні хабара. МінТОТ: Це не пов’язано з виконанням ним посадових обов’язків

Корупція
Юрій Гримчак

Служба безпеки та Національне антикорупційне бюро провели обшуки і затримали заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрія Гримчака. У МінТОТ заявили, що затримання Гримчака не стосується діяльності міністерства, а згаданий силовиками «помічник» не є помічником заступника міністра. Такої посади в МінВОТ не існує.

Як повідомили в прес-службі СБУ, викрито та затримано заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, а також його помічник за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст.190 ККУ. Затримання відбулося в ході отримання частини коштів, а саме 480 тисяч доларів, передає Центр журналістських розслідувань.

«Затримані вимагали хабар в сумі 1,1 мільйон доларів від підприємця в обмін на «сприяння в прийнятті рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави», – йдеться в повідомленні.

За словами генпрокурора Юрія Луценка, який послався на негласні слідчі розшукові дії, Гримчак і його помічники вимагали гроші за вплив на рішення судів і чиновників Міністерства культури для прийняття замовних рішень.

Слідчими діями керували прокурори управління процесуального керівництва у кримінальних виробництвам про злочини спеціальної категорії ГПУ.

  • Народний депутат Верховної Ради VI скликання від блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Юрій Гримчак був призначений заступником міністра з окупованих територій в березні 2017 року.
  • З 2002 по 2005 рік Гримчак був помічником-консультантом депутата Верховної Ради Юрія Луценка. З 2005 по 2006 рік – заступником голови Донецької обласної державної адміністрації.