Після затримання Новака НАБУ здійснює обшуки в офісах Укравтодору

Корупція
Фото: НАБУ

НАБУ та САП спільно з Центральним антикорупційним бюро Польщі ЦБА та Окружною прокуратурою Варшави проводять санкціоновані обшуки в Києві, Львові, а також на території Польщі в межах спільного розслідування діяльності злочинної організації в сфері дорожнього господарства. Слідчі дії здійснюють силами міжнародної слідчої групи в офісах Укравтодору, компаній-учасниць тендерів державної агенції, а також за місцем проживання колишніх посадовців державної агенції та громадян Польщі-ймовірних учасників злочинної організації.

«В ході слідчих дій в Польщі затримано за підозрою у вчиненні корупційних злочинів колишнього керівника Укравтодору, громадянина Польщі. Деталі – згодом», – ідеться в повідомленні НАБУ.

«20 липня 2020 року о 13:00 у приміщенні інформаційного агенства УКРІНФОРМ відбудеться брифінг на тему «Антикорупційні органи України та Польщі викрили злочину групу на чолі з колишнім керівником Укравтодору. Учасники – Директор НАБУ Артем Ситник та виконувач обов’язків керівника САП Максим Грищук», – ідеться в повідомленні НАБУ.

Нагадаємо:

  • У 2020 році на «велике будівництво» і ремонт доріг Кабмін витратить рекордні 150 млрд гривень. Це 5,5 млрд доларів – тобто більше, ніж Україна запозичила у МВФ та інших кредиторів за рік. Про те чи зможе Укратрансбезпека виявляти і карати тих, хто розбиває українські дорогі дороги, ганяючи перевантажені фури і самоскиди, читайте в матеріалі Центру журналістських розслідувань Руйнівники доріг: чому Укртрансбезпека не може зловити всіх «засранців».