СБУ та НАБУ викрили на хабарі заступника голови та депутата Запорізької обласної ради

Корупція
Заступник голови Запорізької облради Владислав Куценко та депутат облради Вячеслав Колесников. Фото: Facebook

Служба безпеки України спільно з НАБУ виявили корупційну схему, до якої причетне керівництво Запорізької обласної ради. На хабарі викрито заступника голови Запорізької обласної ради Владислава Куценка, його помічника та депутата обласної ради Вячеслава Колесникова.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію СБУ.

Посадовці намагалися підкупити директора обласного медичного закладу. За це очільник медустанови мав сприяти перемозі визначених компаній у тендерах, а також вчиненню медзакладом фінансових операцій в інтересах фінансових установ.

Правоохоронці викрили всіх трьох посадовців облради «на гарячому», одразу після передачі ними всієї суми неправомірної вигоди.

Наразі тривають обшуки за місцями роботи і проживання фігурантів, – повідомляють правоохоронці.

На фото, наданих СБУ та НАБУ, запорожці упізнали 41-річного Владислава Куценка, заступника голови обласної ради, депутата від «Батьківщини».

В органах місцевого самоврядування Куценко працює з грудня 2020 року, після обрання депутатом Запорізької обласної ради від політпартії «Батьківщина». З грудня 2020 року обраний заступником голови Запорізької обласної ради. До того з 2015 року працював в органах прокуратури: був помічником Генерального прокурора України, керував Департаментом забезпечення діяльності Генеральної прокуратури.

Другим затриманим є Вячеслав Колесников, голова фракції «Батьківщини» в облраді.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч.4 ст.369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), вирішується питання щодо повідомлення чиновникам про підозру.  Зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter