У РФ вимагають введення «особливого статусу» Донбасу перед розгортанням миротворчої місії

Донбас
Фото: presalibera.net

Миротворці ООН можуть бути введені в Донбас лише після того, як Київ законодавчо вирішить питання щодо особливого статусу Донбасу.

Про це заявив повноважний представник РФ в Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на сході України Борис Гризлов, передає Центр журналістських розслідувань.

“Розгортання контингенту ООН на лінії зіткнення на Донбасі стане реальним тільки після того, як Україна внесе в закон про особливий статус Донбасу принципово важливі поправки”, – заявив Гризлов перед засіданням ТКГ.

“Вони (поправки – ред.) Будуть стосуватися запровадження особливого статусу на постійній основі за формулою Штайнмайера”, – пояснив політик.

За його словами, в зоні конфлікту також необхідно буде забезпечити розведення сил і засобів на всій лінії зіткнення.

Напередодні, 5 вересня президент РФ Володимир Путін заявив, що допускає присутність миротворців ООН в Донбасі, однак вважає, що миротворчі сили повинні знаходитися виключно на лінії розмежування. Він також дав МЗС РФ доручення внести відповідну резолюцію до Ради Безпеки ООН.

У той же день постійний представник Росії в Організації Об’єднаних Націй Василь Небензя повідомив, що РФ вже направила до керівних органів ООН проект резолюції про розміщення миротворчого контингенту в Донбасі.