Закон про реінтеграцію Донбасу не означає здачу Криму – Геращенко

Донбас

Законопроекти про реінтеграцію окупованих територій Донбасу, внесені сьогодні до ВР України президентом,  не передбачають здачу анексованого Криму.

Про це заявила в ефірі телеканалу “112 Україна” віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, передає Центр журналістських розслідувань.

На питання, як визначено статус Криму в законопроекті, що визначає непідконтрольні райони Донецької та Луганської областей окупованими, вона сказала, що “питання Криму залишається в центрі уваги української влади на всіх міжнародних переговорах”.

“Ніякої здачі Криму і цих страшилок, що Крим можна міняти на Донбас, не відбувається. Навпаки, ми зараз значно множимо наші зусилля для того, щоб питання повернення Криму залишався на порядку денному”, – сказала Геращенко.

На думку Ірини Геращенко, визначення в законопроекті про реінтеграцію Донбасу Росії як країни-агресора дозволить не допустити російських миротворців на схід України, посилить дипломатичні позиції України та дозволить зберегти західні санкції проти Росії.

Статус АР Крим та м.Севастополь як окупованої території було визначено 15 квітня 2014 року законом “Про гарантії прав і свобод громадян України на тимчасово окупованих територіях України”