Над Донбасом запустили американський стратегічний безпілотник-розвідник

Донбас

Стратегічний безпілотний літальний апарат (БЛА) ВВС США RQ-4A Global Hawk з позивним UAVGH000 здійснив у понеділок, 23 жовтня, тривалий розвідувальний політ вздовж лінії розмежування на Донбасі.

Під час польоту американський дальній безпілотник протягом декількох годин курсував з півночі на південь вздовж лінії розмежування в Донбасі, розвідка велася з висоти близько 16 тисяч метрів, свідчать дані моніторингу авіаційних сайтів, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на “Інтерфакс”.

Безпілотник вилетів з бази Сіонелла (Сицилія, Італія), пролетів над Грецією, Болгарією і Румунією. У повітряний простір України він увійшов на північ від території Молдавії. Потім літальний апарат продовжив політ на схід над Кіровоградської та Дніпропетровської областями в напрямку Донбасу.

З урахуванням можливостей ведення розвідки на глибину до 300 км безпілотник RQ-4А Global Hawk міг спостерігати за територіями самопроголошених ДНР І ЛНР, а також прикордонними областями Росії.

У 2016 році американський БПЛА RQ-4A Global Hawk здійснив чотири розвідувальних польоту над зоною АТО. У цьому році він літав над Донбасом також в лютому, травні та липні.