В окупованих селищах Донбасу з’явилися проблеми з доставкою продуктів через відсутність мобільного зв’язку

Донбас

Під тимчасово окупованому селищі Олександрівська, що в 20 кілометрах від Донецька, дві власниці магазинів заявили, що не змогли здійснити поставки в магазини продуктів через відсутність мобільного зв’язку Vodafone.

Про це повідомили в прес-службі спеціального моніторингової місії ОБСЄ, передає Центр журналістських розслідувань.

Команда СММ зазначила, що в ОРДЛО з 11 січня припинено надання деяких послуг мобільного зв’язку.

«В Олександрівці дві власниці магазинів у віці від 50 до 70 років висловили СММ своє занепокоєння у зв’язку з тим, що в зв’язку з відсутністю мобільного зв’язку не змогли здійснити поставки в магазини продуктів, зокрема хліба. В селі Іванівка (33 км на схід від Луганська, – ред.) і селі Леськине жителі повідомили спостерігачам про відсутність мобільного зв’язку», – відзначили в прес-службі.

За даними ОБСЄ, в селищі Старомихайлівка, що 15 км на схід від Донецька жінка у віці від 60 до 70 років сказала спостерігачам, що стурбована, оскільки не може зв’язатися зі своїми родичами в Харкові.

За інформацією джерел видання LIGA.net, в Луганську спостерігається ажіотаж у зв’язку з масовою купівлею пакетів місцевого мобільного оператора ЛугаКий.

«Він заробив, вишиковуються цілі черги, щоб хоч якось можна було зв’язатися в місті», – зазначив місцевий житель Сергій, ім’я якого змінено з метою безпеки.

Інші джерела в місті розповіли, що така ситуація була створена спеціально бойовиками.

«Перше – відрізати, ізолювати нас від України, друге – налаштувати проти ВСУ, третє – підняти продажі Лугакома. Оскільки раніше на нього особливо ніхто не звертав уваги», – додала луганчанка Марина.

11 січня в окупованому Донбасі зник зв’язок Vodafone.