Бойовики використовують перемир’я на Донбасі для мінування місцевості – розвідка

Донбас

Бойовики російсько-окупаційних військ на Донбасі використовують «хлібне перемир’я» для інженерного облаштування власних передових позицій. Зокрема, активно встановлюють нові мінно-вибухові загородження.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України, передає Центр журналістських розслідувань.

Роботи з інтенсивного мінування місцевості проводилися окупантами у вихідні, 6 і 7 липня. При цьому мінування проводилося під загальним керівництвом кадрових офіцерів Збройних сил РФ.

«Інтенсивне мінування місцевості окупаційними військами становить небезпеку для життя і здоров’я місцевих жителів тимчасово окупованих територій», – додали в розвідці.

Згідно зі звітом Міжнародного руху за заборону протипіхотних мін, Україна входить до числа країн з високою смертністю від розриву протипіхотних мін. Через бойових дій схід України перетворюється в найбільш замінований регіон в світі.

За останні роки на мінах в Донбасі підірвалися більше тисячі військовослужбовців і цивільних осіб. З липня 2014 року по листопад 2017 від вибухів мін постраждали близько 900 військовослужбовців, 199 з них загинули.