На Донбасі поранені троє українських військових

Донбас

Російсько-терористичні війська упродовж минулої доби, 10 квітня, дев’ять разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі, при цьому тричі – із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Схід» Збройних сил України терористи вісім разів обстріляли українські укріплення. По захисниках Опитного та Пісків гатили з мінометів калібру 82 мм, у першому випадку застосовували ще й ручні протитанкові гранатомети і великокаліберні кулемети,у другому – автоматичні станкові гранатомети.

З озброєння БМП та АГС обстрілювали позиції Об’єднаних сил у районі Павлополя та Кам’янки, у першому випадку застосовували також кулемети великого калібру та стрілецьку зброю. Вогонь зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів бойовики  відкривали поблизу Широкиного, стрілецької зброї – Авдіївки.

У смузі дій ОТУ «Північ» окупанти відкривали вогонь двічі. Опорні пункти українських військових поблизу Новозванівки обстріляли з мінометів калібру 120 та озброєння БМП, Станиці Луганської, у межах ділянки розведення сил і засобів, – зі стрілецької зброї.

Бійці Об’єднаних сил не залишили ворожі обстріли без адекватної відповіді. Військовослужбовці продовжують надійно контролювати противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню.

Вночі 11 квітня бандформування обстріляли позиції ЗСУ в районі Водяного з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї. За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, унаслідок бойових дій в Донбасі одного бойовика знищено, ще шістьох поранено.