Ракетний удар по лікарні у Селидовому: РФ вбила трьох людей – дитину з мамою та вагітну жінку

Донбас

Російські війська прямим влучанням зруйнували п’ятиповерховий будинок та корпус лікарні у Селидовому Донецької области. Основний удар російських окупантів прийшовся на пологове відділення медзакладу.

Як повідомляє Нацполіція, окупанти вбили трьох пацієнтів – 8-річного хлопчика, його маму та вагітну 38-річну жінку, яка перебувала на збереженні.

Шестеро людей поранені, серед них немовля, якому завтра має бути шість місяців.

Внаслідок обстрілу п’ятиповерхівки отримали травми 6 цивільних, зокрема троє дітей – 7-річний хлопчик і дві дівчинки 12 та 16 років.

Поліцейські парамедики всю ніч надавали пораненим допомогу, доставляли їх до медзакладів, а також евакуювали людей зі зруйнованої лікарні.

Багато з врятованих пацієнтів – важкі.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTube, Facebook, Telegram, Twitter