Окупанти скинули керовані авіабомби на Костянтинівку: поранені двоє цивільних

Донбас
Фото: facebook.com/DSNSDon

На Донеччині російські окупанти 7 березня завдали авіаудар по місту Костянтинівка. Керовані авіабомби «КАБ-500» влучили у приватну забудову, внаслідок чого отримали поранення двоє цивільних осіб та пошкоджені щонайменше 35 домогосподарств, 2 багатоквартирні будинки, адмінбудівля. Одна з бомб впала на житловий будинок і не розірвалась. Її вилучили та знешкодили піротехніки ДСНС.

Про це повідомляють Донецька обласна прокуратура та главк ДСНС у Донецькій області.

«7 березня 2024 року, близько 15:10, армія держави-агресора нанесла авіаудар «КАБ-500» по м. Костянтинівці. Внаслідок влучання засобу ураження по приватній житловій забудові отримали тілесні ушкодження двоє містян: 43-річному чоловіку з різаними ранами голови надано допомогу на місці, а жінку 76 років доставили до лікарні з мінно-вибуховою травмою й пораненням обличчя», – інформує прокуратура.

Як зазначається, під час атаки окупаційних військ постраждалі перебували в своїх оселях та дістали ушкодження від розбитого скла.

Крім того, вибуховою хвилею пошкоджено щонайменше 35 домогосподарств, 2 багатоквартирні будинки, адмінбудівлю, електромережу й 5 автомобілів.

В свою чергу, Головне управління ДСНС України у Донецькій області повідомило, що піротехніки вилучили авіабомбу ФАБ-500, яка впала на горище житлового будинку у Костянтинівці та не розірвалась.

«Піротехніки ДСНС знищили авіабомбу ФАБ-500, яку авіація окупанта скинула на житловий сектор м. Костянтинівка. Снаряд влучив у приватний житловий будинок та не розірвався. Піротехніки ДСНС вилучили небезпечний боєприпас та знищили на спеціальному підривному майданчику. Важко уявити якого б лиха накоїла авіаційна бомба, якби вона вибухнула посеред житлової забудови», – йдеться у повідомленні.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter