Війська РФ скинули на Мирноград на Донеччині авіабомбу «Гром-Е1»: є загиблі та поранені

Донбас

Дві людини загинули і п’ять дістали поранення у результаті удару військ РФ по місту Мирноград на Донеччині пізно ввечері 12 березня.

Про це повідомив голова Донецької ОВА Вадим Філашкін.

“Крім того, рятувальники зуміли витягнути з-під завалів 13-річну дівчинку − вона не отримала фізичних травм. Усі поранені отримують медичну допомогу: 1 людина перебуває у тяжкому стані, троє − у стані середньої тяжкості”, – повідомив він.

Філашкін розповів, що окупанти близько 23 години 12 березня скинули на місто авіабомбу “Гром-Е1” і влучили у 5-поверхівку. Всього в результаті удару пошкоджені 4 будинки.

У ДСНС уточнили, що тіла загиблих деблокували з-під завалів.

Ще 6 людей вдалося врятувати зі зруйнованого будинку, з них 1 дитина.

Станом на ранок 13 березня пошукова операція завершена.

“Гром-Е1” – російська новітня технологія, створена на базі ракети Х-38 (прийнята на озброєння в 2013 році). Фактично це спроба росіян перетворити свої бомби ФАБи на “високоточну зброю”.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTube, Facebook, Telegram, Twitter