Супутник зафіксував наслідки авіаудару по заводу в окупованому Луганську, де був уражений пункт управління військ РФ – «Схеми»

Донбас
Дим після вибуху після авіаудару ПС ЗСУ по заводу в окупованому Луганську, де розміщувався пункт управління угрупування військ «Центр» армії РФ. Фото з соцсереж

Супутник зафіксував наслідки авіаудару Повітряних Сил ЗСУ 13 квітня по «Луганському машинобудівному заводу-100» в окупованому Луганську де був уражений пункт управління російських військ.

Про це повідомляє програма «Схеми» (проєкт Радіо Свобода).

На супутникових знімках Planet Labs за 14 квітня, які є у розпорядженні «Схем», видно, що значно постраждала щонайменше одна будівля заводу.

Про вибухи в районі заводу в окупованому Луганську у соцмережах повідомили 13 квітня, тоді ж почали з’являтись перші відео з місця подій.

«За допомогою відео журналісти проєкту Донбасс.Реалии встановили, що уражено було саме підприємство «Луганський машинобудівний завод-100». Удар по заводу також підтвердило джерело журналістів у Луганську і повідомило, що на цьому машинобудівному підприємстві ремонтували російську військову техніку та знаходився особовий склад армії РФ», – пишуть журналісти.

13 квітня СтратКом ЗСУ повідомив, що в окупованому Луганську було уражено пункт управління угрупування військ «Центр» армії РФ.

14 квітня командувач Повітряних Сил ЗСУ Микола Олещук підтвердив ураження українськими пілотами військового об’єкта РФ на окупованій Луганщині. Речник ПС ЗСУ Ілля Євлаш уточнив, що пункт управління військ РФ у Луганську був уражений ракетами SCALP/Storm Shadow.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter