На Донбасі три чверті російських штурмів у квітні припали на Авдіївку, Часів Яр та Мар’їнку – розвідка Британії

Донбас
Український військовий під час обстрілу віськами РФ міста Авдіївка, Донецька область. Фото: Євген Малолєтка

За даними британської розвідки, у квітні Росія збільшила кількість своїх атак на сході України на 17% порівняно з березнем. При цьому три чверті російських штурмів припали на Авдіївку, Часів Яр та Мар’їнку.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

«Росія у квітні 2024 року збільшила чисельність своїх атак на сході України приблизно на 17% порівняно з березнем 2024 року. При цьому понад три чверті з них відбулися на лінії фронту в районі Авдіївки, Часів Яру та Мар’їнки», – йдеться в огляді.

Як вказують у британській розвідці, кількість обстрілів у районі міста Часів Яр з березня по квітень зросла на 200%, що майже напевно є відображенням нових спроб Росії встановити контроль над містом.

«Попри значне збільшення кількості атак на цьому напрямку, РФ здобула лише незначні тактичні перемоги в цьому районі протягом квітня та майже напевно зазнала великих втрат», – зазначають аналітики.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter