У Криму окупанти будуть судити дев’ятьох затриманих свідків обшуків в Бахчисараї

Крим

Дев’ятьом затриманим активістам, які прийшли до місць обшуків в Бахчисараї в середу, 11 жовтня, загрожує штраф або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Про це повідомив активіст «Кримської солідарності» Сервер Мустафаєв, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на сайт «15 хвилин».

Дев’ятьох кримських татар «судитимуть» за ч.1 Статті 20.2.2. «Організація масового одночасного перебування і (або) пересування громадян в громадських місцях, які призвели до порушення громадського порядку».

Серед затриманих кримських татар, які зараз знаходяться в Бахчисарайському РВВС, – Асан Ісмаїлов, Амет Сулейманов, Ельдар Ішназаров, Ернест Ібрагімов, Рефат Асанов, Ескендер Люманов, Ильнур Асанов, Рудем Неджи і Руслан Білялов.

Деякі затримані, за інформацією правозахисників, мають на тілі синці. 62-річному Рефату Асанову в РВВС викликали «швидку» і надали медичну допомогу.

Нагадаємо, вранці в середу, 11 жовтня, російські силовики увірвалися в будинки Тимура Ібрагімова, Мемета Белялова, Сервера Зекерьяева, Сейрана Салієва, Сулеймана Асанова і Ернеста Аметова.

В даний час відомо про затримання 5 кримських татар. Обшук в будинку Ернеста Аметова триває.