У Криму «екс-мера» Алушти обвинувачують у зловживанні повноваженнями і халатності

Крим
Ігор Сотов Фото: rk.gov.ru

В окупованому Криму колишнього «главу адміністрації» Алушти Ігоря Сотова звинувачують в незаконному виділенні земельної ділянки будівельній компанії, яка не виконала свої зобов’язання з будівництва багатоквартирного будинку. Його помістили під домашній арешт.

«Екс-мер» обвинувачується в скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст.285 КК РФ (зловживання посадовими повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 1 ст. 293 КК РФ (халатність), повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію «Головного слідчого управління Слідкому РФ по Республіці Крим».

«За даними слідства, в 2015 році при реалізації державної програми «Переселення громадян з аварійного житлового фонду на 2014-2015 роки на території Республіки Крим» обвинувачений, будучи главою адміністрації міста Алушта, прийняв рішення про виділення підрядній організації для реалізації цієї програми земельної ділянки, обтяженої правами третіх осіб, на яку, крім того, в зв’язку судовими спорами, що проходять, ще й була накладена заборона на вчинення дій щодо зміни її первісного стану», – йдеться в повідомленні.

Потім «мер» дав вказівку своєму підлеглому укласти з підрядником договір на придбання у нього у власність міста житлових приміщень шляхом участі в пайовому будівництві багатоквартирного будинку і перерахувати підряднику як аванс близько 15 млн. рублів. В результаті підрядна організація свої зобов’язання не виконала: багатоквартирний житловий будинок не побудований.

«Крім того, обвинувачений зловживав посадовими повноваженнями при реалізації підпрограми «Розвиток дошкільної, загальної та додаткової освіти дітей» державної програми «Розвиток освіти на 2013-2020 роки», коли модульний дитячий сад на 100 місць, побудований тим же недобросовісним підрядником, з порушенням будівельних норм і умов контракту, до теперішнього часу не введений в експлуатацію», – додали у «відомстві».

В даний час за клопотанням слідчого «судом» колишньому «голові адміністрації» Алушти обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Розслідування кримінальних справ триває.

В інформації не називається ім’я чиновника, проте за даними кримських ЗМІ, мова йде про Ігоря Сотова, який став «мером» Алушти в грудні 2014 року і був звільнений в грудні 2016 року. До окупації Криму Росією він 12 років керував комунальним підприємством «Управління міського господарства» в Алушті. У березні 2017 року Сотов був призначений «заступником голови адміністрації» Алушти.