«Мій син не терорист»: кримскотатарський активіст вийшов на одиночний пікет на підтримку заарештованого сина

Крим

В окупованому Криму в селищі Октябрське Красногвардійського району Решат Емірусеінов, батько заарештованого в лютому за звинуваченням в організації «осередка» організації «Хізб ут-Тахрір» Рустема Емірусеінова, в знак протесту вийшов на одиночний пікет.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на об’єднання «Кримська солідарність».

«Сьогодні, 8 квітня 2019 року, активіст кримськотатарського народу Решат аг’а Емірусеінов вийшов з одиночним пікетом на захист свого сина. Тримаючи в руках плакат з написом: «Мій син не терорист». Решат аг’а висловив свій мирний протест проти несправедливості по відношенню до свого народу. Пікет пройшов в с. Октябрське Красногвардійського району. Про це розповів Абдуррафі Узеир. 14 лютого в будинок сім’ї Емірусеінових увірвалися співробітники силових структур, безпідставно звинувативши сина Решата аг’а Рустема Емірусеінова. Зараз Рустем знаходиться в СІЗО м Сімферополя, а вдома на нього чекає любляча сім’я», – повідомили активісти.

  • 14 лютого в трьох будинках кримських татар в смт. Жовтневе російські силовики провели обшуки. Кримчанина Рустема Емірусеінова відвезли в управління ФСБ Росії в Сімферополі. Перед цим в управління ФСБ відвезли також Ескендера Абдулг’аніева і Арсена Абхаірова.
  • 15 лютого в Сімферополі «Київський райсуд» заарештував трьох затриманих кримських татар за підозрою в участі в забороненій в РФ організації «Хізб ут-Тахрір».