Екскомандиру корабля ВМСУ «Славутич» у Владимирському централі дозволили лише одну посилку та одну бандероль протягом року

Крим
Олексій Кисельов, екскомандир корабля управління ВМСУ «Славутич» в СІЗО Сімферополя, серпень 2023 р. Фото: investigator.org.ua

Незаконно засудженому в окупованому Криму до 8,5 років позбавлення волі екскомандиру корабля ВМСУ «Славутич», військовому пенсіонеру, волонтеру та цивільному активісту Олексію Кисельову у в’язниці Владимирський централ дозволили отримувати від сім’ї лише одну посилку та одну бандероль протягом року.

Про це громадському об’єднанню «Кримська солідарність» повідомили родичі політв’язня.

Федеральна служба виконання покарань РФ 24 жовтня доставила Олексія Кисельова за етапом до установу ФКУ Т-2 УФСВП РФ по Володимирській області, відома як в’язниця Владимирський централ для особливо небезпечних злочинців.

Родичі політв’язня звернулися із заявою до адміністрації в’язниці та попросили роз’яснити їм порядок належних передач.

У відповіді повідомляється, що сім’я зможе відправити Кисельову лише одну посилку та одну бандероль протягом року. Це пов’язано з режимом та умовами утримання.

«Засуджений Кисельов Олексій Олексійович, 1964 року народження у ФКУ Т-2 УФСВП Росії по Володимирській області відбуває покарання на строгому режимі», – йдеться у листі за підписом у т.в.о. начальника в’язниці Руслана Асварова.

Як повідомляв ЦЖР, Олексія Кисельова викрали в окупованому Генічеську наприкінці липня 2022 року. Протягом 5 діб його катували і били струмом в професійно-технічному училищі №17 Генічеська, де зараз базується підрозділ Росгвардії. Після передали ФСБ на адмінмежі з Кримом.

ФСБ фальсифікувала проти Кисельова кримінальну справу і обвинуватила у підготовці «морської блокади півострова», яка полягала у фантастичній операції з перекриття  Керченської протоки засобами для вилову мідій, а також в участі у неіснуючому батальйоні ім.Номана Челебіджихана.

17 лютого 2023 року в Криму «Джанкойський районний суд» засудив до 8,5 років позбавлення волі з відбуванням першого року у в’язниці Олексія Кисельова за фальсифікованим ФСБ обвинуваченням в нібито організації «морської блокади Криму» шляхом перекриття Керченської протоки та участі у неіснуючому незаконному збройному формуванні – «батальйоні ім. Номана Челебіджіхана».

22 серпня 2023 року «Верховний суд Криму» залишив у силі вирок «Джанкойського районного суду» стосовно Кисельова. На початку жовтня 2023 року стало відомо, що Кисельова етапують в тюрму Владимирський централ для особливо небезпечних злочинців.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter