У Криму через стихію 500 тисяч людей лишились без електроенергії. Через негоду окупанти оголосили вихідний

Крим

В окупованому Криму через стихію близько 500 тисяч людей лишились без електроенергії. Через негоду «влада» оголосила 27 листопада вихідним на півострові.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Увечері 26 листопада так званий «глава Криму» Сергій Аксенов оголосив 27 листопада вихідним днем на півострові. Людей закликали не виходити на вулицю і не користуватись особистим транспортом.

Найбільше від стихії постраждали Чорноморський, Сакський, Белогірський, Сімферопольский, Октябрьський, Бахчисарайський, Ленінський райони Криму.

Повалені десятки дерев. У Сакському районі на дорогу впала ЛЕП. В Євпаторії з підтопленого готелю евакуйовано 100 людей. Часткову евакуацію проведено також в Севастополі.

9-метрові хвилі розтрощили берегову лінію. Підтоплені і пошкоджені курортні об‘єкти.

За даними «кримського управління МНС РФ», в Криму чотири людини постраждали, одна вважається зниклою безвісті. Окупаційні телеграм-канали повідомили, що під Судаком у море змило чоловіка. Станом на ранок його пошуки тривають.

Крім того, у Криму залишаються підтоплені 93 житлові будинки, 100 гостьових будинків та підвали 2 багатоквартирних будинків у Євпаторії та Сакському районі. Також у 5 багатоквартирних житлових будинках з населенням 260 осіб порушено теплопостачання.

На півострові евакуйовано 311 осіб, з них 43 дитини. У двох пунктах тимчасового розміщення є 71 особа, з них 11 дітей.

За інформацією так званого «губернатора Севастополя» Міхаіла Розводжаєва, у місті станом на ранок 27 листопада зафіксовано падіння 189 дерев та 3 рекламних щитів, пошкоджено покрівлі 42 будинків, обшивки фасадів 5 будівель, травми отримали троє людей, їх госпіталізовано. Від падіння дерев та конструктивних елементів будівель постраждали 42 автомобілі.

Також у Севастополі відбувся порив 74 ліній електропередач, без електроенергії залишаються 354 будинки: 25 багатоквартирних житлових будинків (мешкає 1472 особи), 329 приватних житлових будинків (проживає 987 осіб).