Чубаров закликав кримчан не брати участь у передвиборчій кампанії Путіна на півострові

Крим
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров Фото: Facebook

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав кримчан не брати участь у передвиборчій кампанії російського президента Владіміра Путіна, яку окупанти організовують у Криму.

Про це Чубаров написав в опублікованому у Facebook зверненні до жителів Криму.

Він вказав, що в окупованому російськими загарбниками Криму розпочалася кампанія зі збору підписів «за висування Путіна як кандидата на майбутніх виборах президента Росії».

«Згідно інформації, що надходить з окупованого Криму, російськими спецслужбами поставлено завдання максимального залучення до «підписантів» кримських татар, які уникають будь-якого зближення з окупаційною владою. Метою російських окупантів є компрометація сотень тисяч громадян України – мешканців Криму, які залишаються вірними своїй землі, своєму народові та Українській державі», – наголосив голова Меджлісу.

При цьому, зазначив він, підписи вимагаються функціонерами так званого «загальноросійського народного фронту», які розпочали обхід людей як за місцем їхнього проживання та роботи, так і в громадських місцях.

«Гоніть геть цих мерзотників, хто розраховує, виманивши ваш підпис, зробити вас співучасниками злочинів, що скоюються російськими варварами. Знайте, відмова від підпису, що нав’язується, вам нічим не загрожує, тоді як поставлений підпис під документами, якими російські окупанти намагаються імітувати законність своїх злочинів, назавжди спаскудить ваше добре ім’я», – додав Чубаров.

Як повідомлялось, у британській розвідці вважають, що Росія фальсифікуватиме «вибори» та залякуватиме виборців на тимчасово окупованих українських територіях, щоб забезпечити перемогу президента РФ Володимира Путіна та створити враження «легітимності» вторгнення в Україну.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter