Вибухи у Севастополі та Євпаторії – спецоперація за участі Повітряних сил ЗСУ

Крим
С-400
Позиції дивізіону ЗРК С-400 в Сакському районі окупованого Криму. Фото: Google Earth

Вибухи в окупованих Севастополі та Євпаторії – спецоперація за участі Повітряних сил ЗСУ.

Про це повідомив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

“2-го січня міністерство брехні РФ відзвітувало про ураження російськими ракетами “бункера із заступником Головнокомандувача Валерія Залужного та ще дев’ятьма генералами ЗСУ”. Привіт окупантам у Криму! Чекаю від ворожої пропаганди такого ж епічного звіту із Севастополя та Євпаторії 4-го січня і вкотре дякую пілотам Повітряних сил та всім, хто планував операцію, за бездоганну бойову роботу!”, – йдеться в повідомленні.

В Управлінні стратегічних комунікацій апарату головнокомандувача ЗСУ підтвердили, що близько 15 години 4 січня Силами оборони уражено командний пункт з’єднання російських окупаційних військ поблизу Севастополя.

Як писав ЦЖР у матеріалі Тут може бути «бавовна»: Сакський район і Євпаторія 12-й зенітний ракетний полк російські окупанти сформували на базі захопленої у 2014-му році 174-ї зенітної ракетної бригади ППО повітряних сил України. Зараз у полку – два дивізіони ЗРК С-400. Штаб полку знаходиться у Севастополі, а один з дивізіонів – у м. Євпаторія. Власне ж обладнані позиції дивізіону (координати 45.218811, 33.260546) розташовані точно посередині трикутника між селами Уютне (Отар-Мойнак), Ромашкіне (Сокур-Кую) і Молочне (Терекли-Конрат). 

19 серпня 2022 року Центр журналістських розслідувань опублікував фото батареї С-300, зроблене нашими читачами із Криму у кінці липня біля села Молочне. Місцеві мешканці 19 серпня повідомили про запуски ракет, сфотографувавши їх у небі над селом Уютним. Ймовірно, що спрацював саме той С-300, що  був виявлений біля  Молочного.
С-300

Російський ЗРК С-300 біля села Молочне під Євпаторією в окупованому Криму, 31.07.2022 Фото: investigator.org.ua

Центр журналістських розслідувань публікував серію матеріалів Тут може бути «бавовна» про російські об’єкти в окупованому Криму, які є потенційними легальними військовими цілями для ЗСУ. Вони адресовані цивільному населенню – громадянам України у Автономній Республіці Крим і Севастополі, аби вони могли убезпечити себе і триматись від них подалі.

Читайте три частини розслідувань про військові об’єкти окупантів у Севастополі: «Тут може бути «бавовна»: Севастополь. Північна сторона», «Тут може бути «бавовна»: Севастополь. Гори та море» та «Тут може бути «бавовна». Севастополь: бухти і місто». А також Тут може бути «бавовна»: Сакський район і Євпаторія

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter