Під час удару по аеродрому «Саки» у Криму ПС ЗСУ ліквідували заступника командира 43-го авіаційного полку РФ

Крим
Ліквідований ПС ЗСУ заступник командира 43-го окремого морського штурмового авіаційного полку РФ Алєксандр Чорнобривий. Фото: t.me/a_shtirlitz

Під час ракетного удару по аеродрому «Саки» біля селища Новофедорівка в тимчасово окупованому Криму Повітряні Сили ЗСУ ліквідували заступника командира 43-го окремого морського штурмового авіаційного полку Росії підполковника Алєксандра Чорнобривого.

Про це повідомив полковник ЗСУ Анатолій Штефан у Telegram.

«Успішно демобілізований: заступник командира 43-го окремого морського штурмового авіаційного полку підполковник Чорнобривий Алєксандр. Феєрверк на аеродромі «Саки» в ніч з 5-6.01.2024», – написав Штефан.

На військовому аеродромі «Саки» базується 43-й окремий морський штурмовий авіаційний полк РФ (в/ч 59882). Він є основою авіаційного угруповання, яке підтримує російські війська на півдні України. На озброєнні полку – тактичні бомбардувальники Су-24М та винищувачі Су-30СМ.

Як повідомлялось, в ніч на 6 січня 2024 року пілоти Повітряних сил Збройних сил України уразили російський пункт управління на військовому аеродромі «Саки» біля селища Новофедорівка в окупованому Криму.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter