Перевізник з окупованого Криму запустив автобусний рейс Ялта-Маріуполь

Крим

Через окуповані частини Херсонської, Запорізької та Донецької областей окупанти пробують налагодити автобусне сполучення. Рейс “Ялта – Маріуполь” запустло “ООО “Большой мир”, перевізник з окупованого Криму, заснований родиною колишнього начальника ДАІ Сімферопольського району.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на відкриті джерела.

В пропагандистських медіа окупованої Запоріжчини активно рекламують автобусний рейс “Ялта-Маріуполь”, який проходить так званим “сухопутним коридором” через Генічеськ, Якимівку, Мелітополь, Бердянськ.

В сюжетах перевізника не називають, але судячи з маркування на автобусі, перевізником стало ООО “Большой мир”, зареєстроване в Сімферополі в 2007 році. 

Згідно з даними російського державного реєстру юридичних осіб, засновником та керівником фірми є Ельмаз Аблякімова.

Вона ж є засновницею та\або керівницею ще семи розташованих в Криму транспортних організацій, основним видом діяльності яких є регулярні перевезення пасажирів.

За інформацією Асоціації реінтеграції Криму, на витоках цього бізнесу з пасажирських перевезень стояв Ернес Аблякімов, брат чоловіка теперішньої власниці. До окупації Криму він був начальником ДАІ Сімферопольського району та депутатом Сімферопольської міськради від “Партії пенсіонерів України”. У  2011 році обійняв посаду судді Окружного адміністративного суду Криму.

У жовтні 2014 року Аблякімов намагався стати “заступником голови” незаконного “арбітражного суду” окупантів, але врешті решт зосередився на розвитку бізнесу.

Вартість проїзду з Ялти до Маріуполя – 2500 рублів. При цьому, як повідомляють мешканці окупованої Запоріжчини, з Мелітополя до Сімферополя вартість проїзду складає 1200 рублів.