Завдяки діям ЗСУ робота Чорноморського флоту РФ сильно ускладнена – Плетенчук

Крим
Дмитро Плетенчук, речник ВМС ЗС України. Фото: Facebook/Плетенчук Дмитро

Завдяки діям Збройних Сил України робота Чорноморського флоту Росії якщо не паралізована, то сильно ускладнена. Після українських ударів по місцям базування в окупованому Криму російські ракетні кораблі сховались у Новоросійську, через що виникла проблема із завантаженням на них ракет «Калібр», які залишились у Севастополі.

Про це розповів речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі національного телемарафону.

«Фактично зараз Чорноморський флот в такому стані знаходиться досить тривалий час, коли окрім кораблів, які є платформою для крилатих ракет типу «Калібр», застосувати проти України вони нічого не можуть. Але і з цим виникли проблеми. Їх відрізали від Севастополя, де знаходиться їхня основна логістична база», – сказав Плетнечук.

Він додав, що у Новоросійську, куди після ударів по окупованому Криму втекли кораблі Чорноморського флоту РФ, проблема із завантаженням на них ракет досі не вирішена.

««Калібри» залишилися в Севастополі, а в Новоросійську ця проблема із їх завантаженням, як бачимо, досі не вирішилася. І вони вимушені ризикувати, заходити в Севастополь, швиденько завантажуватися і швиденько звідти прибиратися. Можна констатувати, що робота Чорноморського флоту якщо не паралізована, то сильно ускладнена», – вказав речник ВМСУ.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter