У Криму окупанти переміщують мобільні крематорії – партизани «АТЕШ»

Крим
Російський пересувний крематорій. Фото: АрміяInform

В окупованому Криму зафіксовано переміщення мобільних крематоріїв у Сімферополі, що свідчить про високий рівень втрат серед особового складу російської армії.

Про це повідомляє партизанський рух «АТЕШ» (рух українців та кримських татар – ред.).

«У місті все частіше можна побачити машини, які перевозять загиблих військових, із табличками «Вантаж-200». Окрім цього, агенти зафіксували переміщення пересувних крематоріїв на вул. 60 років Жовтня, а також на проспекті Вернадського», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають партизани, втрати російської армії вже довгий час досягають пікових значень. Основною причиною є знамениті «м’ясні штурми».

«Вже давно очевидно, що владі та командуванню абсолютно начхати на кількість жертв. Цифри вони завжди занижують. Для цього використовують різні способи та мобільні крематорії», – заявили в «АТЕШ».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter