Севастополь вночі зазнав масованої ракетної атаки, у Гвардійському у Криму є влучання у нафтобазу

Крим

Вночі 24 березня окупований Крим і Севастополь зазнали ракетної атаки. Як повідомляють у соцмережах, вибух був у Гвардійському, є влучання у нафтобазу. Генштаб ЗСУ поки не повідомляв про атаку на окупуваний Крим.

В соцмережах додають, що чули вибухи у Сімферополі.

Так званий «губернатор» Севастополя Михайло Развожаев підтвердив факт атаки.

За його словами, через попадання уламка ракети у житловому будинку “загинув 65-річний місцевий житель, було ранено чотири людини”. Одна із збитих ракет потрапила у приватний будинок, але не вибухнула, заявив Развожаєв.

Він назвав виниклі обстріли “самою масовою атакою за останній час”.

За словами Развожаєва, ракети потрапили і в “офісний будинок”.

Водночас у соціальних мережах з’явились відео із “прильотами” в одному з районів міста.

Проєкт OSINTtechnical припустив, що “щонайменше три українські крилаті ракети Storm Shadow потрапили у головний центр зв’язку Чорноморського флоту Росії”.

Як пише Telegram-канал “Кримський вітер”, є потрапляння в нафтобазу в селищі Гвардійському Сімферопольського району, де почалася пожежа, а також, можливо, в гарнізон, що знаходиться в тому ж селищі.

Центр журналістських розслідувань публікував серію матеріалів Тут може бути «бавовна» про російські об’єкти в окупованому Криму, які є потенційними легальними військовими цілями для ЗСУ. Вони адресовані цивільному населенню – громадянам України у Автономній Республіці Крим і Севастополі, аби вони могли убезпечити себе і триматись від них подалі.

Читайте три частини розслідувань про військові об’єкти окупантів у Севастополі: «Тут може бути «бавовна»: Севастополь. Північна сторона», «Тут може бути «бавовна»: Севастополь. Гори та море» та «Тут може бути «бавовна». Севастополь: бухти і місто».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter